A magyar csapat sikeresen szerepelt a kínai országos 33. Ifjúsági Tudomány és Technológia Versenyen. A magyar versenyző kiemelkedő teljesítményének köszönhetően kiemelkedő helyezést ért el, valamint elnyerte a legnépszerűbb versenyző különdíját, a több mint 700 fő részvételével Csungkingban megrendezett eseményen.

Főkonzulátusunk támogatásával Magyarországot Laufer Tamás Jónás képviselte. A 16 éves Laufer Tamás Jónás immár két éve fejleszt egy egyensúlymérő telefonos applikációt. Az alkalmazás felhasználható az epilepsziában, illetve szklerózis multiplexben szenvedő páciensek számára rohamok előrejelzése, illetve a betegség korai felismerése során, valamint segíthet az ittas vezetés okozta balesetek megelőzésében. Laufer Tamás Jónás jelenleg a Debreceni Egyetem egy kutató csoportjával dolgozik együtt a projekt további fejlesztésében.

A Kínai Tudományos és Technológiai Társaság, az Oktatási Minisztérium, a Tudományos és Technológiai Minisztérium, az Ökológiai és Környezetvédelmi Minisztérium, és több más prominens állami entitás által szervezett, hosszú hagyományokkal rendelkező országos szintű rendezvényen idén több mint 500 kínai fiatal, valamint további 46 ország hozzávetőlegesen 200 diákja versenyzett 13 tudomány területen.

A magyar versenyző kiemelkedő helyezését követően a zsűritagok felkérték egy további luxemburgi világversenyen való részvételre, illetve meghívást kapott két kínai egyetem meglátogatására.

A magyar küldöttet Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (közismertebb elnevezésén IVSZ –Szövetség a Digitális Gazdaságért) elnöke kísérte el útjára.