Hírek

Diplomataképző Program 2024

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább

TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLY-KÉRELMEK ÁTVÉTELÉNEK ÚJRAINDULÁSA

A tartózkodási engedély kérelmek átvétele újraindult főkonzulátusunk konzuli részlegének ügyfélszolgálatán.
Tovább

TÁJÉKOZTATÁS TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLYEKRŐL 2024.01.01-TŐL

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy 2024. január 1. napjával új idegenrendészeti törvény lép hatályba. Az e törvény hatálybalépése előtt benyújtott, tartózkodási, valamint letelepedési engedélyekre vonatkozó kérelmek tekintetében az eljárás 2024. január 1-je és 2024. február 29-e között szünetel.
Tovább

Konzuli Részleg ügyfélfogadási rendje az év végi ünnepek alatt

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2023. december 29-től - magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével – a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás.
Tovább

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024/2025-ös tanévre szóló pályázata

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra benyújthatják jelentkezésüket mindazok a diaszpórában élő, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok, akik a 2024/2025-es tanévtől Magyarországon szeretnék végezni felsőfokú tanulmányaikat. A széles képzési kínálatot és a jelentkezők számára számos kedvező feltételt biztosító ösztöndíjprogramra a pályázatok benyújtásának végső határideje 2024. január 31.
Tovább