Li Ko-csiang kínai kormányfő vezetésével tartották meg november 27-én és 28-án a Kína és 16 közép- és kelet-európai ország együttműködési keretének soron következő csúcstalálkozóját Budapesten. A kínai és a magyar miniszterelnök kétoldalú tárgyalásaival párhuzamosan több állami és magán vállalati együttműködés született, amelyről a két miniszterelnök tájékoztatta a sajtót.

Ennek keretében a Loncin Holding & Co. kínai óriáscég megállapodott a mySpirit Kft.-vel- amely a Spirit Hotel Thermal Spa tulajdonosainak egyik projekt cége- valamint a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt.-vel a Chongqing városának közelében tervezett több mint 400 milliárd forintos szálloda és turisztikai fejlesztésben történő közreműködésről.

A termálvízzel rendelkező területen egy medical thermal spa város és turisztikai központ, valamint több 6, 5 és 4 csillagos szálloda és a hozzátartozó gyógyászati, konferencia és egyéb kisegítő, szórakoztató épületek kerülnek felépítésre. A szerződés szerint a mySpirit Kft. feladatai a teljes beruházás és a medical spa koncepciójának kidolgozására, a szállodák és egyéb épületek tervezésére, a berendezések és felszerelések összeállítására, továbbá a működtetés know-how-jára és a személyzet betanítására terjednek ki.

Az említett szolgáltatások nyújtására vonatkozó megbízás elnyerésére több nagy nyugat-európai spa szálloda is pályázott, de a Spirit Hotel Thermal Spa*****superior egészének és összehangolt szolgáltatásainak megtekintését, megismerését és kipróbálását követően – nem utolsó sorban a Spirit által elnyert Európa legjobb spa szállodája oklevélnek és sok egyéb hazai és nemzetközi első díjnak is köszönhetően – a beruházó választása a magyar pályázóra esett.

(forrás: Vendég & Hotel)