Szecsuan tartomány második legnagyobb városában immár 9. alkalommal rendezték meg Nyugat-Kína egyik legjelentősebb tudományos és technológiai expóját, a Kína (Mianyang) Tudományos és Technológiai Város Nemzetközi High-Tech Kiállítást, melynek idén Magyarország volt a díszvendége.

2021. szeptember 8-án került sor a 9. Kína (Mianyang) Tudományos és Technológiai Város Nemzetközi High-Tech Kiállítás megnyitóünnepségére a Szecsuan tartománybeli Mianyang városában. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter videóbeszédében köszöntötte az eseményt. Az online magyar díszvendégi országpavilonban, mely egy teljes évig megtekinthető, 14 magyar cég, valamint a csungkingi székhelyű Kínai-Magyar Technológiai Transzfer Központ mutatja be termékeit és technológiáit. Emellett hangsúlyos szerepet kap az országpavilonban a Külgazdasági és Külügyminisztérium gondozásában létrejött, 22 kortárs magyar innovációt bemutató Smart Hungary utazókiállítás is.

A Kiállítás keretein belül megrendezésre került a Magyarország-Mianyang Egészségipari Innovációs Fórum, melyen 7 magyar, egészségipari termékeket gyártó vállalat mutatkozott be online kínai kórházak és egészségügyi cégek képviselőinek. A díszvendégséghez kapcsolódóan „Science Meets Art” címmel magyar kortárs művészeti kiállítás is megrendezésre került a Mianyang Múzeumban. Mianyang Város Népi Kormányával és a Hong Kong VA Galériával együttműködésben hét kortárs magyar művész (Könnyű Attila, Molnár Anton, László Endre, Tóth György, Gajdán Zsuzsa, Viczán Zoltán és Kinszki Imre) művei, köztük festmények, fotók és üvegszobrok kerültek kiállításra. A kiállítás 2021. szeptember 8. és október 8. között ingyenesen tekinthető meg a városi múzeumban.

Az online magyar díszvendégi országpavilon linkje (bejelentkezés után megtekinthető):

https://web.kbh.thecover.cn/kbh/zh/login?redirectUrl=https%3A%2F%2Fweb.kbh.thecover.cn%2Fyzg%2Fkbh%2Fzh%2F103%3FhallId%3D8%26queryType%3D1