2022. június 10-én került sor „A Visegrádi Csoport természeti kincsei” című természetfotó-kiállítás megnyitóünnepségére a Kína-Európa Együttműködési Központban (Centre for China-Europe Cooperation) Szecsuan tartomány székhelyén, Csengtuban. A Visegrádi Csoport magyar elnökségének alkalmából megrendezett kiállítás 60 természetfotón keresztül mutatja be a négy közép-európai ország természeti szépségeit, tájait, állat- és növényvilágát. A Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége a többi visegrádi ország természetfotós egyesületeinek segítségével állította össze a kiállítást, melyet a négy országból 15-15 fotó alkot.

A csengtui kiállítás Lengyelország és Csehország csengtui főkonzulátusainak társszervezésében, Csengtu Város Külügyi Hivatala és a helyszínnek otthont adó Csengtu Csúcstechnológiai Ipari Övezet kerületi bizottságának támogatásával valósult meg.

A megnyitóünnepségen beszédet mondott Kádár Gergely főkonzul úr és Liu Min asszony, Szecsuan Tartomány Külügyi Hivatalának helyettes vezetője. A járványhelyzet miatt 50 fős létszámkorlátozás mellett megtartott rendezvényen jelen voltak a tartományi, városi és kerületi önkormányzat, csengtui főkonzulátusok, kulturális, oktatási és üzleti partnerek, valamint a helyi média képviselői. A megnyitóünnepséget állófogadás zárta, melynek során magyar borok, valamint cseh és lengyel sörök is felszolgálásra kerültek.

A kiállítás 2022. június 10. és július 10. között ingyenesen megtekinthető a Kína-Európa Együttműködési Központban. Csengtu Csungking után a második nyugat-kínai város, ahol a kiállítás bemutatásra került a V4 magyar elnöksége alkalmából.