2022. április 8-án került sor „A Visegrádi Csoport természeti kincsei” című természetfotó-kiállítás megnyitójára a Petőfi Sándor és Szendrey Júlia kettős mellszobrának is otthont adó csungkingi Eling Park művészeti galériájában. A Visegrádi Csoport (V4) magyar elnökségének alkalmából megrendezett kiállítás 60 természetfotón keresztül mutatja be a négy közép-európai ország természeti szépségeit, tájait, állat- és növényvilágát. A Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége a többi visegrádi ország természetfotós egyesületeinek segítségével állította össze a kiállítást, melyet a négy országból 15-15 fotó alkot.

A csungkingi kiállítás Lengyelország és Csehország csengtui főkonzulátusainak társszervezésében, Csungking város és Yuzhong kerület önkormányzatainak, illetve Csungking Város Kulturális és Turizmus-fejlesztési Bizottságának támogatásával valósult meg.

A megnyitó ünnepségen beszédet mondott Kádár Gergely főkonzul úr és Li Mingquan úr, Csungking Város Népi Kormánya Külügyi Hivatalának helyettes vezetője. A járványügyi korlátozások miatt Katerina Vovkova csengtui cseh főkonzul asszony, illetve Grzegorz Morawski csengtui lengyel főkonzul úr videóbeszédben köszöntötték az egybegyűlteket.

A kiállítás 2022. április 8. és május 13. között ingyenesen megtekinthető az Eling Park művészeti galériájában. A V4 magyar elnökség alatt a kiállítás Szecsuán tartomány székhelyén, Csengtuban is bemutatásra kerül várhatóan júniusban.