Külképviseletünk 2018. március 23-án rendezte meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójáról megemlékező nemzeti napi fogadást, amely egyben a harmadik Nyugat-Kínai Budapesti Tavasz kulturális fesztivál megnyitó ünnepségeként is szolgált.

A rendezvényt Li Dianxun úr, Csungking Városi Népi Kormányának helyettes polgármestere is megtisztelte a látogatásával. A misszióvezetőt követően Li Dianxun is beszédet mondott a fogadáson, amelyben kiemelte a tavalyi miniszerelnöki, illetve külügyminiszteri látogatást Kínába.

Összesen 350 vendég érkezett az rendezvényre, amellyel a városban megrendezett eddigi legnagyobb nemzeti ünnepi fogadás lett.

A 3. Nyugat-Kínai Budapesti Tavasz megnyitóját Li Dianxun alpolgármester úr nyitotta meg szintén ünnepélyes keretek között. A fesztivál részeként az előtérben Gajdán Zsuzsa pop-up kiállítást látogathattak meg a meghívottak. A művésznő felajánlott egy képet aukcióra, amelyből befolyt összeget a SISU magyar szaknak ajánlotta fel. A műsor keretében a magyar szakos hallgatók magyar-kínai nyelven előadták a Nemzeti dalt.

 

A fesztivál további már megrendezett, illetve tervezett eseményei:

  • Március 26-án a Harmadik Nyugat-Kínai Budapesti Tavasz kulturális fesztivál részeként megnyitásra került a Nagy Színházban április 26-ig tartó Gajdán Zsuzsa kiállítás.
  • A Kincsem c. film vetítése
  • Cifra Magyar Napok Csungkingban – Cifra Közösség táncosai és a Fajusz Banda tánc- és zene előadása
  • Cifra szoba Mérából c. kiállítás
  • Csungkingi Turisztikai kiállításon magyar stand