Budapest, 2017. június 23., péntek (OS) - Jakab István, az Országgyűlés alelnöke nyitotta meg a kiállító országok részéről a 20. Csungkingi Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Kiállítást és Vásárt

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke 2017. június 21-22-én hivatalos látogatást tett Kína tartományi jogú városában, Csungkingban.

A látogatás során Jakab István a tavaly alapított csungkingi Magyar-Kínai Technológia Transzfer Központ égisze alatt elindult projektek ügyében folytatott egyeztetéseket az érintett kínai vállalatok vezetőivel, továbbá látogatást tett a legnagyobb, magyar-kínai együttműködésben tervezett termálgyógyászati beruházás helyszínén.

Az Országgyűlés alelnöke a kiállító országok részéről megnyitotta a 20. Csungkingi Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Kiállítást és Vásárt. A 33 millió lakosú terület legnagyobb nemzetközi eseményén Magyarország idén fővendégként egy 400 nm-es pavilonban egy "zöld ország" koncepcióval jelent meg. A magyar megjelenés központi témája az egészséges életmód, a víz- és szennyvíztisztítás, a hulladékgazdálkodás, a mezőgazdaság, zöld város-, és iparfejlesztés, és kiemelten a termálgyógyászat és ezekhez kapcsolódó technológiák voltak.    

Kiadó: Országgyűlés Hivatala (szerkesztve)